Hva behandler fysioterapeuten

Idrettsskader, forstuinger, belastningslidelser, postoperativ behandling, ryggsmerter, senebetennelser, muskelfestebetennelser, bekkenløsning, isjias, hoftesmerter, knesmerter, fot/ankel/håndleddsmerter, hodepine, kjevesmerter, nakkesmerter, armsmerter, skuldersmerter, smerter mellom skulderbladene, brystsmerter med mer.

Våre fysioterapeuter

Våre fysioterapeuter har god kompetanse og bred erfaring på områdene idrettsskader, ryggplager og belastningslidelser. Vi har terapeuter med og uten tilskuddsordning fra det offentlige. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss.

Om undersøkelsen

Du skal bli grundig undersøkt og følgende vektlegges:
- din sykehistorie, oppfatning av plagene og sosiale forhold, helhetlig vurdering av kroppen relatert til de plagene og funksjonsproblemene du kommer med.
- spesifikk undersøkelse og vurdering av de deler av kroppen som er relatert til plagene og funksjonsproblemene.
- fysioterapeutens undersøkelse og vurdering av de deler av kroppen som er relatert til plagene og funksjonsproblemene.
- fysioterapeutens vurdering av sammenhengen mellom funn som fremkommer i funksjonsundersøkelsen og dine ressurser.

Behandling

Fysikalsk massasje
Bløtvevsbehandling
Mobilisering
Tøyninger
Elektroterapi
Ergonomi
Nålebehandling av triggerpunkter
Ultralyd
Øvelser
Rådgivning

Fysioterapi / fysikalsk behandling er basert på kunnskap om forebygging og behandling av muskel- og skjelettplager. Fysioterapi består av forebyggende, undersøkende og behandlende tiltak som omfatter bl.a. manuelle teknikker og øvelser.

Fysioterapi – nevrologiske skader

I Norge kreves det autorisasjon for å ha tittelen fysioterapeut. Fysioterapi er en pålagt helsetjeneste i kommunen. I tillegg til muskel-og skjelettplager, kan en fysioterapeut ha kunnskap om behandling av nevrologiske skader/sykdommer, systemiske sykdommer (som blant annet reumatisme), hjertesykdommer, lungesykdommer og livsstilssykdommer.